NEDERLANDSE ACADEMIE VOOR MENTALE RUIMTE PSYCHOLOGIE

Ruimte is het 
primaire organiserende 
principe van het brein

Sociaal Panorama Basistraining

Claudie van Ginneken

Evenementgegevens


Ontdek het Sociaal Panorama, zoals oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren '90 van de vorige eeuw door NLP-er Lucas Derks. Deze veelzijdige methode wordt inmiddels wereldwijd onderwezen.

Deze tweedaagse basistraining is een fascinerende praktijkgerichte kennismaking met het gedachtegoed van Sociaal Panorama. Tevens kan hij dienen als een uitstekende voorbereiding op de opleiding tot Sociaal Panorama Consulent.

Jouw plek tussen anderen heb je onbewust vastgelegd. Daardoor blijf je wie je bent en zoals je bent, ook al wil je het misschien anders. Relaties worden binnen het Sociaal Panorama-model opgevat als onbewuste constructies die we hebben gemaakt in onze mentale ruimte. We beleven mensen die we kennen op een plek ten opzichte van onszelf, en die plek bepaalt de aard en kwaliteit van onze relaties. Met behulp van Sociaal Panorama kunnen problemen met intieme relaties, zelfvertrouwen, conflicten, macht, families en teams relatief eenvoudig geanalyseerd en opgelost worden.


Wat heb ik eraan?

Deze 2-daagse is een afgeronde praktijkgerichte training. Na afloop beheers je diverse bijzonder simpele en doeltreffende deeltechnieken uit Sociaal Panorama.

Deze training biedt je een gedegen basiskennis en -vaardigheid van Sociaal Panorama. Je ontdekt uitgangspunten als 'relatie is locatie' en de Wet van Derks.

Vooral gaan we aan de slag met heel praktische werkvormen voor het onderzoeken en bijstellen van het familiepanorama van je cliënt en voor het verbeteren van zijn zelfbeeld. Deze deeltechnieken ga je in de training zorgvuldig aanleren en direct in praktijk toepassen.

Voor therapeuten die overwegen de opleiding tot Sociaal Panorama Consulent te gaan volgen is deze 2-daagse een waardevol voortraject, dat je helpt optimaal voorbereid te beginnen aan de opleiding tot consulent.

 

Wat krijg ik allemaal?

 • Instructie en concrete handleidingen en stappenplannen van verschillende deeltechnieken uit Sociaal Panorama om met al je cliënten te gebruiken
 • 2 Uitstekend verzorgde trainingsdagen met drankjes, een heerlijke salade bij je lunch, nootjes, bessen, patisserie en lekkernijen
 • Werkboek Sociaal Panorama Basistraining om al het geleerde in terug te vinden
 • Volop persoonlijke aandacht voor jou en jouw persoonlijke werkwijze door de kleine lesgroep
 • Begeleiding op afstand bij je zelfstudie en praktijkopdracht gedurende de looptijd van de training

 

Programma

 • 1e Trainingsdag
 • Zelfstudie + praktijkopdracht met cliënt of proefpersoon
 • 2e Trainingsdag

 

Data

1e trainingsdag: vrijdag 7 juni 2024

2e trainingsdag: vrijdag 14 juni 2024

 

Locatie

Matsersingel 200 te Arnhem

 • op 15 autominuten vanaf de A50
 • 15 min. lopen vanaf treinstation Arnhem Zuid
 • gratis parkeren op eigen terrein

 

Trainer

De Sociaal Panorama Basistraining wordt verzorgd door Claudie van Ginneken.

Claudie is ervaren hypnotherapeut, psychosociaal therapeut, Sociaal Panorama Consulent, NLP-er en specialist in Eenzijdig Relaties Verbeteren.

Zij heeft een achtergrond in de psycholinguïstiek en onderwijskunde. Naast haar therapeutische werk met kinderen en volwassenen geeft zij les in onder meer hypnotherapie, medische hypnose, kindertherapie, Eenzijdig Relaties Verbeteren, behandeling van SOLK/ALK en Sociaal Panorama aan diverse post-HBO-opleidingen en bijscholingsinstituten.

Claudie_van_Ginneken

 

Investering

 • 2 trainingsdagen in Arnhem
 • Tussentijds praktijkwerk en zelfstudie ca. 2 uur
 • Tarief €397 excl. BTW of €297 excl. BTW voor vroege beslissers

Om elke deelnemer persoonlijke aandacht te kunnen geven, werken we in een kleine groep. Er zijn dus slechts enkele plekken beschikbaar.

Meld je hier aan

 

Aansluiten bij de alliantie.

De Nederlandse Academie voor Mentale Ruimte Psychologie is een alliantie, waarin meerdere partners onafhankelijk bijdragen zonder centrale administratie. Vandaar dat u bij ieder aanbod andere namen en adressen vind.
Meer weten?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram