NEDERLANDSE ACADEMIE VOOR MENTALE RUIMTE PSYCHOLOGIE

Ruimte is het 
primaire organiserende 
principe van het brein

Als je innerlijk ziet wat je wilt en wat jou diep van binnen tegenhoudt dan kun je het veranderen.

Jacqueline Heemskerk

Jacqueline Heemskerk

Jacqueline Heemskerk

Coach / Therapeut / Trainer
Ik ben Jacqueline Heemskerk-Scholten en heb sinds 1994 een praktijk voor coaching en therapie, eerst in Den Haag waar ik ben opgegroeid en later in Katwijk waar ik sinds 2000 woon. Ik heb 2 dochters van 15 en 17 jaar.

In mijn praktijk aan huis werk ik met hypnotherapie, NLP, het Sociaal Panorama, MSP en opstellingenwerk. Ik behandel voornamelijk klachten zoals onzekerheid, angst, depressie en burn-out. Sinds 2017 heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van eetbuien en overgewicht.

Bij mijn cliënten gebruik ik wat het beste en snelste werkt en waar zij zich veilig en prettig bij voelen. Meestal is dit een combinatie van alles wat ik heb geleerd.
De laatste jaren ben ik vooral bezig met om Mental Space Psychology (MSP) te implementeren in mijn werk waardoor zeer snelle resultaten verkregen worden.

Ik ken Lucas Derks en Gert Arts sinds 1991. Lucas en Gert waren mijn docenten bij de opleiding hypnotherapie bij de Seth in Utrecht. Later kreeg ik ook tijdens de NLP-opleiding, bij het IEP in Nijmegen, les van Lucas en maakte toen kennis met het eerste concept boek van het Sociaal Panorama. (1996), Ik heb de opleiding Sociaal Panorama consultant gedaan en in 2000 de opleiding familieopstellingen bij het Bert Hellinger Instituut. Verder heb ik mijn diploma medische basiskennis en vele workshops en trainingen gevolgd.
Ik assisteer regelmatig bij de Sociaal Panorama en MSP-trainingen wat ik bijzonder leuk en erg leerzaam vind.

Sinds 2017 ben ik bestuurslid van de Society for Mental Space Psychology (SOMSP) en beheer de sociaal media voor SOMSP, Sociaal Panorama en the Academy for Mental Space Psychology Nationaal en internationaal. Op deze manier willen we Mental Space Psychology verspreiden in de wereld.
Ik word er heel enthousiast van als ik zie dat steeds meer mensen in de wereld de pagina’s ontdekken en geïnteresseerd raken in MSP.
Mijn andere passie is om te onderzoeken hoe werken met Mental Space Psychology ingezet kan worden voor andere doelgroepen dan therapeuten.

Ik heb als therapeut meegedaan aan het Nederlands wetenschappelijk onderzoek (vanaf 2017) naar de eenmalige behandeling van een milde depressie met MSP en NLP, ontwikkeld door Lucas Derks en zit in de commissie die dit onderzoek ondersteunt.

Gemotiveerd door dit onderzoek ben ik zelf in 2017 ook een onderzoek gestart naar eetproblemen, eetbuien en overgewicht in de mentale ruimte.
Lucas Derks heeft mij ondersteund en we hebben samen een verslag hierover geschreven.
Ik heb 12 vrouwen met eetbuien en overgewicht onderzocht en behandeld. Dit gaf zulke goede resultaten dat ik na het onderzoek nog vele vrouwen met dit probleem snel heb kunnen helpen.
Dit heeft geresulteerd in het ontwikkelen van de workshops MSP – eetpatronen, eetbuien en overgewicht in de mentale ruimte. Ik geef dit in Nederland, India en Portugal.
Het betreft een 2-daagse workshop ontwikkeld voor (NLP) therapeuten.
Voor diëtisten, voedingsconsulenten en lifestyle coaches zonder therapeutische kennis is de workshop aangepast voor deze doelgroep.
Daarnaast organiseer ook met veel plezier MSP-workshops zoals de MSP-training van Lucas Derks.

Ik hoop je ooit (weer) te ontmoeten tijdens de workshops.
Jacqueline
www.coaching-therapie.nl

Aansluiten bij de alliantie.

De Nederlandse Academie voor Mentale Ruimte Psychologie is een alliantie, waarin meerdere partners onafhankelijk bijdragen zonder centrale administratie. Vandaar dat u bij ieder aanbod andere namen en adressen vind.
Meer weten?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram